HTML

Itt meglátod, hogyan kell diákként bankolni :)

A „bankolni diák fejjel” egy olyan oldal, amely diákoknak ad felvilágosítást arról, hogy mit is tudnak kezdeni a pénzükkel, milyen kedvezményekben részesülhetnek egyes pénzügyi szolgáltatásokban, amíg még diákok. Összegezve ez az oldal egy tudásbázis fiataloknak a bankolásról.

Friss topikok

Linkblog

Befektetés basics

2010.09.29. 13:50 Agika87

Befektetési alap portfoliója alatt az adott alap befektetéseinek összességét értjük. Maga a portfoliókülönféle típusú értékpapírokból (például részvények, kötvények), bankbetétekből, vagy származékos ügyletekből tevődik össze. 

A részvényalap egy olyan befektetési alap, amely a magasabb hozam reményében nagyobb kockázatot hordoz. Hazánkban egy befektetési alap akkor minősül részvényalapnak, ha a portfoliójában a részvények aránya tartósan 50% felett van. Sok esetben a bankok által részvényalapnak elkeresztelt befektetési alapok nem érik el ezt a hányadot, így vegyes alapnak számítanak.

A részvénytúlsúlyos alapokban a részvény-típusú eszközök aránya 70-90% között mozog, míg a tiszta részvényalapokban meghaladja a 90%-ot a részvények aránya.bankolni fejjel ötletek hitel tanuló tippek netbank diákbank diák trükkök diákhitel tőzsde részvény részvények alapok befektetés basics

komment

Címkék: trükkök alapok ötletek befektetés diák részvény tippek bankolás basics tőzsde részvények tanuló bankolni diákbank bankol netbankol

süti beállítások módosítása