HTML

Itt meglátod, hogyan kell diákként bankolni :)

A „bankolni diák fejjel” egy olyan oldal, amely diákoknak ad felvilágosítást arról, hogy mit is tudnak kezdeni a pénzükkel, milyen kedvezményekben részesülhetnek egyes pénzügyi szolgáltatásokban, amíg még diákok. Összegezve ez az oldal egy tudásbázis fiataloknak a bankolásról.

Friss topikok

Linkblog

Nézzük a diákhitelt! Part1

2010.08.19. 15:33 Agika87

 

bankolni diák diákbank fejjel netbank ötletek tanuló tippek trükkök diákhitel

"A magyar Diákhitel egy olyan speciális kölcsönfajta, amit kizárólag a felsőoktatásban tanuló diákok igényelhetnek. 2001-től 2009 decemberéig már több, mint 285 000 hallgató élt ezzel a lehetőséggel, és közülük 60 000 már minden tartozását visszafizette." A Diákhitel felvételekor, mindegy milyen számlára utaltatjuk a pénzt, tehát nem bankfüggő a dolog. Legyen akár az CIBnél az Erste Banknál, vagy az Unicreditnél(stb) számlánk

bankolni diák diákbank fejjel netbank ötletek tanuló tippek trükkök diákhitel hitelA Diákhitelt bárki igényelheti, aki nem múlt még el 40 éves, magyar állampolgár, és valamelyik felsőoktatási intézményben érvényes hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Nincs hitelbírálat, nem kell kezes és más fedezet sem. Szabadon elkölthető, igényelhető egy összegben vagy havonta, a törlesztést pedig csak a tanulmányok befejezése utáni negyedik hónapban kell elkezdeni. A havi törlesztőrészlet nem fix, hanem mindig a törlesztő jövedeleméhez (ill. bizonyos esetekben a minimálbérhez) igazodik. Bármikor díjmentesen lehet előtörleszteni, vagyis az előírtnál korábban visszafizetni. Az így befizetett összeg rögtön a tőketartozást csökkenti, vagyis gyakorlatilag ezzel szabályozható a törlesztés futamideje. Ha valaki úgy gondolja, akkor az alacsony összegű kötelező törlesztőrészletekkel hosszú évekre elnyújthatja a törlesztést, így marad pénze egyéb kiadásokra is (pl. otthonteremtés, családalapítás).

 

Havi 15, 21, 25, 30 vagy 40 ezer forint. A költségtérítéses képzésben résztvevők havi 50 ezer forintot is kérhetnek. Speciális esetben – pl. ha az igénylő szülei már nem élnek, vagy éppen regisztrált álláskeresők – szemeszterenként további 50 ezer forinttal nőhet a Diákhitel összege.

 

komment

Címkék: trükkök hitel ötletek diák tippek bankolás erste unicredit diákhitel tanuló netbank cib fejjel erstebank bankolni diákbank bankol netbankol cibbank

süti beállítások módosítása