HTML

Itt meglátod, hogyan kell diákként bankolni :)

A „bankolni diák fejjel” egy olyan oldal, amely diákoknak ad felvilágosítást arról, hogy mit is tudnak kezdeni a pénzükkel, milyen kedvezményekben részesülhetnek egyes pénzügyi szolgáltatásokban, amíg még diákok. Összegezve ez az oldal egy tudásbázis fiataloknak a bankolásról.

Friss topikok

Linkblog

Vállalkozásalapítás

2010.09.29. 16:31 Agika87

Aki már esetleg azon gondolkozik, hogy saját vállalkozást alapít, annak itt vannak a pontos feltételei ezen műveletnek: (általában egy vállalkozás alapítása fix kereset nélkül elég kockázatos, ezt tartsátok fejben!)

fejjel tippek tanuló trükkök ötletek hitel diák bankolni diákbank diákhitel netbank vállalkozás bankolás bankol alapítás egyéni vállalkozni vállalkozik vállalkoz cég létrehozás

 A vállalkozói igazolvány kiváltásához a lakóhely szerinti okmányirodát kell felkeresni. Érdemes előzőleg  információt kérni arról,  milyen hivatalos dokumentumokat kell csatolni a kérelemhez, és hogy az igazolványban szerepeltetni kívánt vállalkozói tevékenységek űzése engedélyhez, képzettséghez kötött-e, vagy nem.

 

 

Indulási költségek:
- illeték a vállalkozói igazolvány kiadásáért: 10.000,- Ft 
- erkölcsi bizonyítvány: 2.000,- Ft 

Fizetendő járulékok:
A fizetendő járulékok körét az határozza meg, hogy az egyéni vállalkozó munkaviszonyban áll-e máshol, nappali tagozatos diák-e vagy más státuszából adódóan fizetnek utána járulékokat. Ugyanis ebben az esetben bizonyos járulékok fizetése alól mentesül a vállalkozó. 
Ha a vállalkozó nem rendelkezik heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal (és az előbb ismertetett lehetőségek sem érintik), akkor az alábbi járulékokat kell fizetni havonat, függetlenül attól, hogy volt-e bevétele a vállalkozásnak, vagy nem. 
- egészségügyi hozzájárulás: 1.950,- Ft / hó 
- nyugdíjbiztosítási alap: 21%+0,5% 
- egészségbiztosítási alap: 8%+7% 
- magánynyugdíjpénztár: 8% 
- vállalkozói adó: 4% 
A fentieket akkor is fizetni kell a minimálbért véve alapul, ha semmi bevétele nem volt a vállalkozásnak az adott időszakban. 2007-ben a  minimálbér 65.500,- forint. Azonban a tavaly szeptemberben életbelépett új jogszabályok értelmében dupla járulékfizetési minimum terheli a vállalkozókat, ami azt jelenti, hogy 131.000,- forint után kell megfizetni a fenti járulékokat. (Természetesen ha valakinek a bevételei nem érik el ezt az összeget, akkor kérvényezheti, hogy a 65.500-, forintnyi minimálbér után fizethesse a járulékokat.) 
Ezen kívül SZJA-t kell fizetni, ami bevételfüggű, ÁFÁ-t, ha a vállalkozó nem kért áfamentességet, illetve 700.000,- forint éves bevétel felett iparűzési adót. A tevékenységtől függően egyéb adónemek is felmerülhetnek (pl. kulturális adó).

Működési Költségek:
- könyvelési díj: általában egyéni vállaklozásnál 8.000 - 12.000 Ft/hó körül szokott mozogni 
- igény szerint: tárhely + domain, internet, telefon, posta költsé
g, stb.

És hogy átlássátok mi az ábra: itt az ábra nektek :)

fejjel tippek tanuló trükkök ötletek hitel diák bankolni diákbank diákhitel netbank vállalkozás bankolás bankol alapítás egyéni vállalkozni vállalkozik vállalkoz cég létrehozás

 

 

 

komment

Címkék: trükkök hitel diák tippek bankolás cég vállalkozás alapítás diákhitel netbank vállalkozik bankolni diákbank bankol vállalkozni vállalkoz netbankol

süti beállítások módosítása